"Het sapje doet mij denken aan de hemel"

De presentatoren van Music For Life in het Glazen Huis in Leuven hebben vandaag het bezoek gekregen van onder anderen Snow Patrol, Selah Sue, Louis Tobback, Ilse Van Hoecke en Sofie Dumont. De Schotse band Snow Patrol gaf het eerste dakconcert van de dag. "Bedankt dat we hier mogen zijn", zei frontman Gary Lightbody. "En bedankt ook om in deze kou jullie steun te betuigen aan een ongelofelijk goed doel." Sofie Dumont vergastte Schoeters, De Soete en De Bruyn op een lekker sapje.

De presentatoren van Music For Life in het Glazen Huis in Leuven hebben in de vooravond Selah Sue en Sofie Dumont over de vloer gekregen. Dumont kwam Siska Schoeters, Tomas De Soete en Sam De Bruyn een hart onder de riem steken met een vers bereid sapje.

"Het eerste wat ik hierover kan zeggen? Het doet mij denken aan de hemel", aldus Tomas De Soete toen hij de bereiding met spinazie, geitenkaas en peer aan zijn lippen zette. Het groene brouwsel kon ook De Bruyn en Schoeters bekoren, al vond de enige vrouw in het Glazen Huis het wel jammer dat er geen vlees, lasagne of frietjes in het sapje werd verwerkt.

Selah Sue gaf even na vijf uur het laatste dakconcert in Leuven. De zangeres zong twee nummers live in haar thuisstad. Dat was meteen het laatste wapenfeit van Music For Life in Leuven. De presentatoren maken zich nu op voor de eerste "glazen verhuis" van Leuven naar Gent.

Snow Patrol dolt met het publiek in Leuven

Snow Patrol heeft wereldwijd al meer dan 10 miljoen albums verkocht en heeft met "Fallen empires" net een nieuw album uit. De groep speelde maandagmiddag een akoestische set met onder meer "Called out in the dark" en "Everything you are". "Kijkt iedereen uit naar Kerstmis?", vroeg Lightbody. "Ik ook."

Het Martelarenplein was volgelopen met fans van de groep. Lightbody liet een fan haar cd naar het podium gooien om te signeren. Het doosje overleefde het niet, maar het volgende nummer ("Chasing cars") werd wel aan haar opgedragen en Lightbody beloofde plechtig dat ze een nieuw exemplaar zou krijgen, gesigneerd door de hele groep. Voor een zekere Yann werd er dan weer een uitbundige "Happy Birthday" gezongen. De set werd afgesloten met "Just say yes", het nummer werd opgedragen aan de bevriende band Elbow, die zaterdagavond ook al optrad in Leuven.

Kato kwam ook langs in Leuven en zong in het Glazen Huis haar eigen versie van "Dancing on my own" van Robyn. Ze beloofde, ondanks haar rugproblemen, om mee te helpen met de "glazen verhuis".

Ilse Van Hoecke van "De madammen" was rond de middag in het Glazen Huis al de voorlopige opbrengst van "De pot op met de madammen!" komen afgeven. De Radio 2-luisteraars hadden deze voormiddag, door het versturen van sms-berichten, al 30.200 euro ingezameld. De actie van "De madammen" bracht uiteindelijk 33.581 euro op voor Music For Life.

Het programma was deze voormiddag trouwens uitgezonden vanuit een etalage van een winkel in de Bondgenotenlaan in Leuven. En ook Carl Devlies, Mark Waer (KUL) en Louis Tobback kwamen al langs met een cheque van 18.000 euro (zie video). De universiteit heeft wc-rollen verkocht met een cartoon van rector Waer en burgemeester Tobback erop. Het is de bedoeling dat zowel de stad als de universiteit uiteindelijk 20.000 euro zullen kunnen schenken aan de actie.

"Glazen verhuis" van Leuven naar Gent

De eerste  "glazen verhuis" van Leuven naar Gent vindt vanavond plaats. Otto-Jan Ham wordt rond 17.30 uur in Leuven verwacht. Om 18 uur vertrekken Tomas, Siska en Sam onder politiebegeleiding naar Gent. U kunt de livestream volgen op Eén +, op de website van Studio Brussel en in onze videozone.

Gabriel Rios en Jef Neve eerste dakconcert in Gent

Jef Neve heeft vanmiddag via Twitter laten weten dat hij vanavond samen met Gabriel Rios optreedt in Gent. De aankondiging werd door Siska Schoeters geretweet met als mededeling "Ssshtt, wij weten dat nog niet!".