"Staking is onverantwoord"

De Unie van Zelfstandige Ondernemingen reageert verontwaardigd op de aangekondigde staking. Volgens Unizo volgt de regering de spelregels, maar doen de vakbonden dat niet.

"Wat de vakbonden nu doen, is het overleg zelfs geen kans geven", zegt Karel Van Eetvelt. "Bij mijn weten is er woensdag een vergadering gepland met de Groep van tien, maar men gaat het land al plat leggen voor dat er eens kans geweest is om tot een vorm van overleg te komen. Ik vind dit beneden alle peil".

"De minister respecteert alle spelregels. Ik denk dat de vakbonden eens goed moeten nadenken over wat ze willen", zegt Van Eetvelt. "Een dag het land plat leggen kost de economie tussen de 500 en de 750 miljoen euro. Dat betekent dat het begrotingstekort alleen maar oploopt en dat de besparingen die moeten gebeuren nog  veel harder en veel strenger zullen zijn".