Al 16 doden geteld na zinken Russische booreiland

Het ongeluk met het Russische booreiland in de zee van Okhotsk heeft het leven gekost aan zeker 16 mensen. Het boorplatform is gisteren vergaan tijdens een storm. 14 mensen konden worden gered, naar 37 arbeiders wordt nog gezocht. Voor hen is er weinig hoop.
Foto is genomen vanuit een helikopter en toont een reddingschip op zee

Het Kolskaya-boorplatform was voor de kust van het eiland Kamchatka in de problemen geraakt door de slechte weersomstandigheden. Er werd nog geprobeerd om het platform naar de kust te slepen, maar voor die operatie kon worden afgerond, kapseisde het.

14 van de arbeiders konden nog worden gered voor het platform zonk. 16 zijn er al dood uit het ijskoude water gehaald. Voor de 37 vermisten is er nog weinig hoop. De zoekacties blijven wel voortgaan. Vandaag zou het weer dat beter moeten toelaten dan gisteren, maar binnen enkele dagen zou er opnieuw een zware storm komen.