Corbijn en Gainsbourg in jury Berlinale

De organisatoren van het Filmfestival van Berlijn hebben de namen van de juryleden van de 62e editie van het evenement bekendgemaakt. Juryvoorzitter Mike Leigh krijgt assitentie van de Asghar Farhadi, Charlotte Gainsbourg (foto), François Ozon, Jake Gyllenhaal, Anton Corbijn, Boualem Sansal en Barbara Sukowa.

Begin deze maand maakten de organisatoren van de Berlinale bekend dat de Britse regisseur Mike Leigh de juryvoorzitter wordt van de 62e editie van het evenement in februari 2012. De maker van "Naked", "Secrets & lies" en "Another year" zit een jury van acht mensen voor in Duitsland.

Leigh wordt geassisteerd door de Iraanse regisseur en scenarist Asghar Farhadi, de Franse actrice en zangeres Charlotte Gainsbourg, de Amerikaanse Hollywoodacteur Jake Gyllenhaal, de Franse cineast François Ozon, de Algerijnse schrijver Boualem Sansal, de Duitse actrice Barbara Sukowa en de Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn.

Er zijn ook al enkele titels bekend voor het Filmfestival van Berlijn bekendgemaakt. Buiten competitie wordt onder meer  "Extremely loud and incredibly close" van Stephen Daldry naar de roman van Jonathan Safran Foer vertoond. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Tom Hanks, Sandra Bullock en Max von Sydow.

Ook "The flowers of war" van Zhang Yimou over het bloedbad in Nanking in 1937 wordt buiten competitie vertoond. De Britse acteur Christian Bale speelt de hoofdrol in die film.

"Captive" van de Filipijnse cineast Brillante Mendoza met Isabelle Huppert, "Dictado" van de Spanjaard Antonio Chavarrias en "Postcards from the zoo" van de Indonesiër Edwin dingen mee naar de Gouden Beer in Berljin.