Eén paswoord voor alle Brusselse parlementsleden

Door een ongelukkig manoeuver van het CIRB, het Centrum voor Informatica van het Brussels parlement, kunnen alle Brusselse parlementsleden tijdelijk elkaars e-mailverkeer raadplegen. De IT-afdeling vernieuwt momenteel de mailaccounts en kende in afwachting aan elk parlementlid een zelfde voorlopig paswoord toe. Brussels SP.A-parlementslid Elke Roex maakte het nieuws via Twitter bekend.

"Doordat iedereen voorlopig hetzelfde paswoord heeft, is binnenbreken in de accounts kinderspel", zegt Roex. Het voorlopige paswoord bestaat uit de eerste letter van de familienaam gevolgd door de eerste letter van de voornaam en een uniform woord. "Welke mail wil je checken? #fail#bruparl", tweette Roex.

"Wie de naam van een parlementslid weet, heeft nu dus toegang tot zijn e-mailaccount", stelt het SP.A-parlementslid. "Ik heb het daarnet met de account van mijn collega Fouad Ahidar geprobeerd, en dat lukte. Ook de MR-fractie probeerde onderling toegang tot elkaars mailbox te krijgen, en dat ging zonder problemen."