Euforie en ingetogenheid aan het Glazen Huis

Afgelopen nacht heeft een groep van ongeveer 600 brandweermannen een feestje gebouwd aan het Glazen Huis in Leuven. Met 59 brandweerwagens en de langste gocarttrein van België (44 meter) waren ze gisterenmiddag in stoet vertrokken.

De groep wilde de opbrengst van hun truienverkoop (13.683 euro) hoogst persoonlijk naar Leuven brengen. Iets voor middernacht is de stoet op de tonen van "Firestarter" van The Prodigy in Leuven aangekomen (zie video). Daarna bouwden de brandweermannen nog een feestje voor het Glazen Huis op het Martelarenplein.

De stoet ontlokte Tomas De Soete de opmerking "Dit is Guinness Book of Records-shit, deze brandweersliert". Ook tijdens Music For Life in Gent passeerde er al eens een indrukwekkende karavaan brandweerwagens aan het Glazen Huis.

Meteen na middernacht werd er op het plein ook een collectieve Mexican Wave uitgevoerd.

Maar er waren vannacht ook meer ingetogen momenten. Enkele vrienden van Wendy en Marlo, het koppel dat afgelopen zomer overleed tijdens de storm op Pukkelpop, kwamen "No sound but the wind" van Editors aanvragen in Leuven, een nummer dat op de begrafenis van Wendy gedraaid werd (foto in tekst). "Ik vind het ongelofelijk moedig dat jullie hier vandaag staan", reageerde De Soete. "En bedankt voor de centjes."

"Pas helemaal op het einde totale bedrag bekendmaken"

Studio Brussel zal dit jaar geen tussenstanden van de opbrengst van de acties voor Music For Life bekendmaken. "Die tussentijdse bedragen zeiden niet veel, dus hebben we er nu voor gekozen om pas helemaal op het einde het totale bedrag bekend te maken", vertelde persverantwoordelijke Pieter Van Eyndhoven aan Het Laatste Nieuws. "Dat maakt het ook spannender."