Javaux zegt voorzitterschap Ecolo vaarwel

Jean-Michel Javaux is geen kandidaat meer voor het voorzitterschap van Ecolo. Javaux is sinds 2003 covoorzitter van de Franstalige groenen, maar wil zich nu vooral op zijn burgemeesterschap van Amay concentreren.

Het voorzitterschap van Ecolo wordt momenteel gedeeld door Jean-Michel Javaux en Sarah Turine. De Brusselse politica volgde voormalig minister Isabelle Durant op, met wie Javaux vroeger het voorzitterschap deelde.

Begin maart kiest Ecolo een nieuw federaal secretariaat. Op dat moment gaat ook het mandaat in van de nieuwe voorzitter(s). Kandidaten kunnen zich nog tot 8 januari aanmelden.

De 44-jarige Javaux is daar dus niet bij. Een grote verrassing is dat niet. Javaux is naast voorzitter ook nog burgemeester van Amay, in de provincie Luik, en kondigde eerder al aan dat hij zich op dat mandaat wou concentreren.