Music For Life is verhuisd van Leuven naar Gent

Tomas, Siska en Sam hebben het Glazen Huis in Leuven verlaten, waar ze sinds zaterdagavond opgesloten zaten om plaatjes te draaien voor Music For Life. Ze werden onder politiebegeleiding naar Gent vervoerd in een mobiel mini-Glazen Huis, dat er een beetje uitziet als een pausmobiel.

In Gent zijn de presentatoren door Roos Van Acker even na 20 uur opgesloten in het Glazen Huis op het Woodrow Wilsonplein, waar ze onmiddellijk doorgingen met hun actie. Woensdagavond verhuizen ze naar Antwerpen.

"Bedankt uit de grond van mijn hart"

Voordat de drie presentatoren naar Gent vertrokken namen ze afscheid van het publiek in Leuven. "Zes jaar geleden heb ik de eer gehad om de allereerste Music For Life mee te maken in deze wondermooie stad", zei Tomas De Soete. "Zes jaar later staan jullie hier allemaal met zoveel warmte en zoveel liefde. Bedankt uit de grond van mijn hart om hier allemaal te zijn."

Burgemeester Louis Tobback mocht de drie presentatoren bevrijden. "Ik wil wel opendoen, maar we willen dat ze volgend jaar terugkomen", zei Tobback, die met zijn uitspraak op luid gejuich werd onthaald. Wellicht gebeurt dit niet, want het is dit jaar de laatste editie van Music For Life.

Het mobiele Glazen Huis vertrok zaterdagavond vanuit Hasselt en werd door vrijwilligers voortgetrokken naar Leuven. Dat is een tocht van zo'n 60 kilometer die in goede banen geleid werd door Otto-Jan Ham.

Het mobiele huis kwam rond 17.25 uur aan op het Martelarenplein in Leuven voortgetrokken en geduwd door de scouts van Leuven, Herent en Diependael.

"Iedereen die geholpen heeft was bijzonder gemotiveerd", zei Otto-Jan Ham. "We probeerden elk uur te wisselen van vereniging of vriendengroep. Het was heel gezellig, maar wel koud."

Hoewel het mobiele huis op mankracht naar Leuven kwam, mochten de presentatoren gewoon naar Gent rijden, waar ze twee uur later arriveerden.

Linde bereidt tweede "glazen verhuis" voor in Kortrijk

Terwijl de presentatoren naar Gent reden, nam Linde Merckpoel de radiouitzending over vanuit Kortrijk. Op het Schouwburgplein vertrok daar om 20 uur een ander mobiel Glazen Huis naar Gent, dat opnieuw voortgetrokken wordt door verenigingen en vriendenclubs. De mannen van KV Kortrijk mochten de spits afbijten.

Dat mobiele Glazen Huis moet woensdagavond in Gent aankomen voor de verhuizing naar Antwerpen. De radiomarathon van zes dagen eindigt vrijdagavond in Antwerpen.