Ontsnapping uit gevangenis Brugge verijdeld

Begin november hebben twee gevangenen geprobeerd te ontsnappen met een helikopter. Nog voor het plan in actie kon komen, werd het al verijdeld. Het bericht staat in De Morgen en La Dernière Heure en is bevestigd door het directoraat-generaal van het gevangeniswezen.

Het verhaal zoals het in de kranten staat, doet erg denken aan de helikopterontsnapping uit de gevangenis van Brugge in de zomer van 2009 toen drie gevangenen met een helikopter konden wegkomen. De details zoals ze in de kranten staan, wilde het directoraat-generaal niet bevestigen.

Naar verluidt wilde een man een helikopter huren om boven het Jan Breydelstadion te vliegen, in vogelvlucht is dat 1 kilometer van de gevangenis. De uitbater van het helikopterverhuurbedrijf vond de vraag echter verdacht en verwittigde de politie.

De politie heeft een huiszoeking gedaan bij de man die de helikopter wilde huren. Toen bleek dat de man een vals paspoort op zak had. De politie vond ook twee schietklare wapens en een instructielijst voor het gijzelen van de piloot. De helikopter moest landen op de binnenplaats van de gevangenis om twee gevangenen op te pikken. In Drongen zouden twee vluchtauto's klaar staan, melden de kranten nog.

Naast de man die de helikopter wilde huren, zijn ook de broer van een gevangene en diens vriendin opgepakt in het kader van het onderzoek naar de poging tot ontsnapping.