Opnieuw uitvaart van 2 slachtoffers van Amrani

In Luik is de vrouw van 48 gecremeerd die vorige dinsdag vermoord werd door Nordine Amrani. Hij schoot haar dood in een opslagplaats. Vanmiddag wordt ook de jongen van 17 begraven die omkwam bij de aanslag op de Place Saint-Lambert.
Het crematorium van Robermont

In totaal maakte Amrani 5 slachtoffers. Antonietta Racano, de vrouw die vanmorgen werd gecremeerd, was de eerste die hij ombracht. Amrani schoot de vrouw, die geregeld bij hem kwam poetsen, een kogel door het hoofd in een loods die hij enkele jaren geleden gebruikt had om cannabisplanten te telen. Haar lichaam werd pas ontdekt na de dodelijke raid op de Place Saint-Lambert. De uitvaart vond plaats in het crematorium van Robermont.

Vanmiddag wordt ook de 17-jarige Pierre Gérouville begraven. Om 13.15 uur wordt een afscheidsplechtigheid gehouden in het Saint-Jacquescollege in Luik, waarna hij zal begraven worden op het kerkhof van Rocourt. Zijn medeleerlingen mogen de school verlaten om de plechtigheid bij te wonen.

Twee andere slachtoffers Mehdi Belhadj (15) en de 17 maanden oude peuter Gabriel werden vrijdag en zaterdag al begraven. Waneer het laatste slachtoffer, een vrouw van 75 jaar oud die donderdag officieel dood werd verklaard, wordt begraven, is niet bekend.