Selah Sue, Barman en The Subs op het dak in Gent

De actie Music For Life is neergestreken in Gent. De sfeer zat er onmiddellijk goed in, met dakconcerten van Gabriel Rios en Selah Sue, Tom Barman en The Subs. Woestijnvisbaas Wouter Vandenhaute was met een reusachtige hond naar Gent gekomen om te veilen voor het goede doel.
Selah Sue, The Subs en Tom Barman

Een half uur nadat presentatoren Siska, Sam en Tomas in het Glazen Huis op het Woodrow Wilsonplein werden opgesloten, mocht Gabriel Rios (foto) het eerste dakconcert geven.

Hij had jazzpianist Jef Neve meegebracht. Jef Neve had het nieuws van het dakconcert vanmiddag al getwitterd. De aankondiging werd door Siska Schoeters geretweet met als mededeling, "Ssshtt, wij weten dat nog niet."

Het Woodrow Wilsonplein in Gent stond goed vol voor de verwelkoming van de presentatoren en het concert van Rios en co. "Bedankt dat jullie hier in de koude staan", zei Gabriel Rios tegen het publiek dat de regen trotseerde. Hij speelde onder meer zijn hit "Broad daylight".

Rond 23 uur volgde nog een kort maar krachtig dakconcert van Selah Sue, Tom Barman en The Subs. Zij brachten het themalied "Zanna" dat ze speciaal maakten voor Music For Life, gevolgd door een feestje met veel beats.

Wouter Vandenhaute veilt reusachtige hond

Woestijnvisbaas Wouter Vandenhaute was met een reusachtige hond naar Gent gekomen. De houten hond figureerde enkele jaren geleden in de generiek van "Man bijt hond" en wordt nu geveild voor Music For Life. (foto)

"Hij is 3,70 meter hoog en 2 meter breed. Hij is artisanaal gemaakt en van hoge kwaliteit", zei Vandenhaute. "Ik kom hem persoonlijk bij de hoogste bieder afleveren."

De veiling van de hond was een van de veilingen die bekendgemaakt werden in "De glazen show", het tv-programma dat deze week "De laatste show" vervangt op Eén. De talkshow die gepresenteerd wordt door Steven Van Herreweghe en Sofie Lemaire is volledig gewijd aan Music For Life. Ook Helmut Lotti, Mark Uytterhoeven en Wouter Beke kwamen langs om voorwerpen te veilen.