Apple wint patentstrijd tegen HTC

Apple heeft een slag thuisgehaald in de strijd met het Taiwanese HTC, dat met zijn smartphones de succesvolle iPhone zou kopiëren. Vanaf april 2012 mogen bepaalde toestellen van HTC niet meer verkocht worden in de Verenigde Staten.
Een HTC-G1-smartphone (links) en een iPhone 4S (rechts).

De International Trade Commission oordeelde dat HTC een patent van Apple rond datadetectie heeft geschonden. HTC beloofde meteen om de bewuste technologie van zijn toestellen te halen. Hierdoor zou de importban kunnen vervallen. Initieel had Apple HTC aangeklaagd voor inbreuken op 10 patenten, maar uiteindelijk is er maar een inbreuk op 1 patent vastgesteld.

Voor Apple is het de eerste overwinning in de strijd tegen smartphones die draaien op Android. Apple heeft nog andere rechtszaken lopen tegen HTC en ook tegen concurrenten Samsung en Motorola.