Belgische regisseur opent festival Rotterdam

Een film van een Belgische regisseur zal volgende maand het Filmfestival van Rotterdam openen. Het gaat om "38 témoins" van Lucas Belvaux.

Lucas Belvaux is de broer van Rémy Belvaux, een van de makers van de cultfilm "C'est arrivé près de chez vous". Net als zijn in 2006 overleden broer bouwde hij een carrière uit als regisseur, acteur en producent. Zijn nieuwe film "38 témoins" is een Franse productie met o.a. de actrices Nicole Garcia en de Belgische Natacha Régnier (foto) in de hoofdrollen.

De film speelt zich af in de noordwestelijke stad Le Havre. Het verhaal, gebaseerd op de roman "Est-ce ainsi que les femmes meurent?" van Didier Decoin, gaat over de gevolgen van een brute moord. Uit politieonderzoek blijkt dat maar liefst 38 mensen getuige waren. De film komt vanaf maart in de bioscoop.