Ho ho ho ! De kerstman raakt door de schoorsteen

De 6-jarige Brit Leo Park zat wel met een heel speciale kerstvraag. Hij vreesde namelijk dat de kerstman met de pakjes niet door zijn schoorsteen zou raken. De kerstman werd er zelf prompt bijgehaald en die testte met behulp van een kraan de schoorsteen.

De ouders van Leo lieten een vakantiehuisje bouwen, maar de plannen van de architect baarden de jongen zorgen. Zou de kerstman met zijn fameuze buik wel door de schoorsteen raken?  De twijfel was groot. Dus schreef Leo een brief naar de eigenaar van het vakantiepark. "Ik denk dat de kerstman klem zal zitten. Kan u alstublieft helpen", klonk de wanhopige smeekbede.

De eigenaar was van goede wil en liet voor Leo een nieuwe schoorsteen ontwerpen. Om helemaal zeker te zijn, werd ook een (echte) kerstman ingehuurd die de schoorsteen mocht testen. Hij werd met een kraan in de schoorsteen gehesen en er weerklonk een bekende "Ho ho ho".

Voor zijn prestaties werd de kerstman beloond met een knuffel én een gelukzalige glimlach van Leo. De jongen bedankte de parkeigenaar ook met de woorden "dit was de beste dag uit mijn leven".

lees ook