Kim Jong-un groet zijn opgebaarde vader

Kim Jong-un, de zoon en opvolger van de overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il, heeft het lichaam van zijn vader gegroet. De Noord-Koreaanse staatstelevisie heeft foto's getoond van de ceremonie.

Het lichaam van de overleden Kim Jong-il ligt opgebaard in een mausoleum in de hoofdstad Pyongyang. In hetzelfde mausoleum ligt ook zijn vader, de stichter van Noord-Korea Kim Il-sung, opgebaard.

De top van de communistische partij en het leger woonden de plechtigheid bij. Ze groetten het lichaam van Kim Jong-il, dat omringd wordt door honderden rode en witte bloemen en overdekt is door een glazen omhulsel (foto).

Het overlijden van Kim Jong-il werd gisteren bekendgemaakt op de staatstelevisie. Zijn zoon Kim Jong-un werd al een tijdje klaargestoomd om hem op te volgen. In het buitenland wordt de situatie in het land en de regio met argusogen gevolgd.