N-VA wil Chaussée d'Amour ruilen voor bordeelhuis

N-VA Sint-Truiden wil een groot bordeel oprichten aan de Luikersteenweg, beter bekend als de Chaussée d'Amour. Daar bevinden zich nu tientallen kleine bordelen verspreid over een grote oppervlakte.

Eerder dit jaar besliste de gemeente al om bordelen te bundelen op een kleinere oppervlakte, maar de N-VA, niet in de gemeenteraad, wil daar nog een schep bovenop doen. De N-VA-fractie wil de Chaussée d'Amour opdoeken en vervangen door een groot bordeelhuis.

Een nog op te richten vzw kan dan toezien op een transparante huurovereenkomst en de controle op de werkomstandigheden. Ook kunnen zo pooiers aan banden worden gelegd, want nu werken die in een soort maffiasector, klinkt het.

De N-VA heeft geen verkozenen in de gemeenteraad van Sint-Truiden, maar de partij heeft het voorstel wel overgemaakt aan kartelpartner CD&V.