Wapperen met wc-papier op "Les lacs du Connemara"

Het Woodrow Wilsonplein in Gent heeft de hele dag afgeladen vol gestaan voor de vierde dag van Music For Life. Er waren weer optredens op het dak van het Glazen Huis, maar de menigte ging helemáál uit zijn dak toen "Les lacs du Connemara" werd gedraaid. In en voor het Glazen Huis werd driftig gewapperd met wc-papier.

Zoals elke dag mochten Tomas, Siska en Sam ook vandaag weer een pak bekende gasten ontvangen in hun Glazen Huis. Sam De Bruyn verwelkomde met veel enthousiasme tv-kok Piet Huysentruyt, die zijn blender bovenhaalde en een groentensapje mixte. Later maakte hij in "De glazen show" op Eén nog bekend dat hij wafels zal bakken voor de meest biedende ten voordele van Music For Life.

Bezoek was er ook van Veerle Baetens, Marc Lauwrys en Gilles De Schryver, de hoofdrolspelers van de VTM-serie "Code 37", die zich afspeelt in Gent. De acteurs waren in de stad voor opnames en maakten van de gelegenheid gebruik om af te zakken naar het Glazen Huis. Hun collega Michaël Pas was niet mee, maar om dat gemis goed te maken, hadden Baetens en co een "Michaël Paspop" meegenomen. De pop wordt geveild, net als een aantal attributen en kleren uit de serie en de film. Bovendien hebben cast en crew al 2000 euro ingezameld na een feestje met veel drank.

Gewoontegetrouw waren er optredens op het dak van het Glazen Huis. In de late namiddag zongen de Ketnet-wrappers samen met Bart Peeters hun "Ketnetlied For Life", een eigen versie van "All I want for Christmas is you". 's Avonds rond 20.30 uur was het de beurt aan alle kandidaten van de zangwedstrijd "The Voice van Vlaanderen" op VTM. "Ik denk dat wij nog nooit voor zoveel volk gezongen hebben. Het is echt waanzinnig", zei een enthousiaste Elisabeth Vinken.

De zusjes Vinken en de andere kandidaten kwamen niet alleen zingen, ze kwamen ook geld afgeven. De afgelopen dagen hebben ze op straat gezongen en dat leverde alleen dinsdag in Gent al 800 euro op. In totaal mochten ze meer dan 5000 euro overhandigen. Een net zo groot bedrag werd opgehaald door MNM. Tijdens de "Sing For Life"-actie liet de radiozender mensen voor een milde bijdrage zingen op kerstmarkten en andere evenementen.

Gezongen werd er nog later op de avond op het Woodrow Wilsonplein. In het tentje van Sven De Leijer had de actie "Karaoke For Life" veel succes. Iets voor elven begon het laatste optreden van de dag op het dak van het Glazen Huis: Das Pop. De Gentse band veilt ook een aluminium druk van een platenhoes van "The game", maar bassist Niek Meul en drummer Matt Eccles zijn er kennelijk zo aan gehecht dat ze er zelf al 3000 euro voor hebben geboden.