10 jaar cel voor mishandeling stiefdochtertje

Een man uit Adinkerke bij De Panne die zijn 2,5 jaar oude stiefdochtertje zo hard sloeg dat ze overleed, heeft van de rechter in Veurne de maximumstraf gekregen. De rechter noemde de beschuldigde "immatuur en psychopatisch".

De feiten speelden zich af in februari 2010. De man vond dat de peuter hem stoorde tijdens een telefoongesprek en sloeg haar twee keer in haar buik. Het meisje overleed even later aan de gevolgen van inwendige bloedingen.

De man legde eerst tegenstrijdige verklaringen af maar gaf de feiten uiteindelijk toe. Hij werd beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het opzet te doden.

De rechter gaf de stiefvader de maximumstraf van 10 jaar. De man moet de nabestaanden van het meisje ruim 45.000 euro schadevergoeding betalen.