"We zijn officieel in 't Stad", groet Siska

Tomas, Siska en Sam zijn om 20u aangekomen in Antwerpen, waar ze begonnen zijn aan de laatste twee dagen van de Music For Life-marathon. Terwijl ze onderweg waren van Gent naar hun nieuwe stek op de Groenplaats, nam een vertrouwd trio het van hen over in het Glazen Huis.

Gent nam massaal afscheid van het Glazen Huis op het Woodrow Wilsonplein. Er werd uit volle borst minutenlang meegezongen met "Min moaten" van Flip Kowlier, het laatste optreden op het dak.

Linde Merckpoel, vergezeld van Frederik Sioen en een fanfare, kondigde de komst van de glazen verhuiswagen aan. Tomas, Siska en Sam wilden van haar weten wie het van hen zou overnemen terwijl zij onderweg waren. "Op dit moment is het Glazen Huis in Antwerpen al bewoond", verraste Merckpoel de presentatoren. "Wie zit er in ons huis?", vroeg Tomas De Soete, terwijl hij werd doorverbonden met Antwerpen. "Néé?! Van de Veire of wat?!", klonk het.

Tijdens de tweede "glazen verhuis" van deze Music For Life nam Peter Van de Veire het inderdaad over vanuit het Glazen Huis in Antwerpen, maar hij was niet alleen. Hij begon samen met Christophe Lambrecht, maar de heren kregen later het gezelschap van Sofie Lemaire. Voor het trio werd het herinneringen ophalen, want zij zaten ooit zelf in het Glazen Huis.

Van de Veire en Lambrecht: "Alsof het gisteren was"

In Gent werden Tomas, Siska en Sam rond 18.10 uur vrijgelaten door burgemeester Daniël Termont, mét Music For Life-muts. "Het is tegen mijn goesting dat ik ze laat gaan", gaf hij toe.

Terwijl het trio in de glazen verhuiswagen stapte, begonnen Peter Van de Veire en Christophe Lambrecht in Antwerpen aan hun eerste plaat. Ze kozen voor "Born slippy" van Underworld, de allereerste plaat van de allereerste editie van Music For Life. "Het is alsof het gisteren was", klonk het nostalgisch.

Samen met burgemeester Patrick Janssens wachtten Peter, Christophe en Sofie het glazen presentatorentrio Tomas, Siska en Sam op bij hun aankomst in Antwerpen. Daarna brachten de enige zes presentatoren die ooit in het Glazen Huis opgesloten zaten korte tijd samen door in het Huis. Tomas, Siska en Sam namen afscheid van de anderen met de plaat "Bailando" van Paradisio, gekozen door Peter Van de Veire. "Een plaat die ik heb leren kennen tijdens de eerste Music For Life", beweerde hij.

Mooie dakconcerten voor Antwerpen

Het Glazen Huis in Antwerpen werd ook al ingewijd met het eerste dakconcert. Rond 20.20 uur begon Arsenal een feestje te bouwen. Om 22.45u staan er met Smith & Burrows samen met Agnes Obel grote namen op het dak.