Drie uur in een boom voor krokodil die er niet is

De Australische politie heeft op Philip Island een Nederlandse toeriste uit een boom gered. De jonge Margot Rijk was verdwaald toen ze in haar eentje een wandeling over het eiland maakte en in een moeras terechtkwam. Ze hoorde een dier op zich af zwemmen, raakte in paniek en klom dan maar in een boom.

Margot wilde op Philip Island de bekende parade van pinguïns aanschouwen. Bij een simpele wandeling 's avonds raakte ze plots verdwaald en belandde met haar benen in water en modder. De Nederlandse begon dan maar hard om hulp te schreeuwen, maar er was niemand die haar hoorde.

Haar angst bereikte een hoogtepunt toen ze een of ander dier in haar buurt hoorde zwemmen. Margot gokte op een krokodil en sprong een boom in. Ze belde met haar gsm naar het Australische noodnummer 000 en bracht daarna haar familie op de hoogte over haar benarde situatie. De reddingswerkers konden Margot echter te voet niet vinden. Er kwam een helikopter aan te pas en ze werd na 3 uur gelokaliseerd. De Nederlandse zwaaide naar de reddingswerkers met haar oplichtende gsm-scherm.

Eenmaal gered bleek de paniek voor krokodillen niet gegrond, want Miranda kreeg de mededeling dat er geen krokodillen in dat gebied leven. De hele reddingszaak kon op heel wat media-aandacht in Australië rekenen.

lees ook