Flip Kowlier sluit af in Gent met "Min moaten"

Music For Life maakt zich op voor de eindspurt. De presentatoren hebben Gent verlaten en gaan nu plaatjes draaien voor het goede doel in Antwerpen, waar de actie vrijdag eindigt. Flip Kowlier mocht het laatste concert geven op het dak van het Glazen Huis in Gent.

Kowlier liet het publiek "Min moaten" zingen als eerbetoon aan Music For Life en de vriendschap.

"Dag Music For Life", zei hij. "'t was geestig in Gent. Ik ben blij dat ik hier mocht zijn, ik ben blij dat zij er waren en ik ben nog blijer dat jullie hier zijn. Dus merci." Het nummer mondde uit in een minutenlange samenzang en het publiek scandeerde daarna "we want more".

Flip Kowlier zong ook een nummertje samen met Geike Arnaert (foto), die hij als gastzangeres had meegebracht. "Het publiek is fantastisch, heel grappig ook", zei Arnaert achteraf.

Vandaag werden de presentatoren, die al vijf dagen enkel op sapjes leven, verwend door tv-kok Jeroen De Pauw. Hij maakte een zout sapje voor hen op basis van pastinaak met prei en koriander en een crumble van wasabinootjes. "'t Is eten en drinken tegelijk", zei De Pauw. "Ik ga bijna flauwvallen nu, dit is echt fantastisch", zei Sam De Bruyn die als eerste mocht proeven.

Polonaise op "Laat de zon in je hart"

De vijfde dag van Music For life werd vannacht ingezet met een dj-set van 2 Many Dj's. Omstreeks 5.30 uur kreeg presentator Sam De Bruyn voor de tweede dag op rij het bezoek van postbode Ferdy in Gent.

"Ik heb alweer post voor jullie. Er is een brief voor Sam De Bruyn en Tomas De Soete van de belastinginspectie", grapte de goedgemutste postbedeler. De postbode las ook een brief van Sandrine uit Waregem voor. De jongedame is een "heel erg grote fan van De Bruyn" en kondigt in haar schrijven aan dat ze overweegt om haar naam te laten veranderen in Samdrine met een "m" van mama.

Enkele tientallen Music For Life-liefhebbers trotseerden in de vroege ochtend de regen en dansten duchtig de polonaise op de tonen van "Laat de zon in je hart" van Willy Sommers. Om 6 uur werd presentator Sam De Bruyn afgelost door Siska Schoeters. Schoeters mocht een klein uurtje later Music For Life-nieuwslezer Freek Braeckman verwelkomen in het Glazen Huis. Het journaalanker verzorgt net als de voorbije dagen de nieuwsflashes voor Music For Life.

Lady Linn alweer te gast in Glazen Huis

De zangeres Lady Linn draagt Music For Life al jaren een warm hart toe. Dit jaar was ze al voor de tweede keer van de partij in het Glazen Huis. Eerder deze week zong ze samen met Netsky op het podium van Music For Life in Leuven.

Deze voormiddag daagde Lady Linn op in het Glazen Huis in Gent op met gitarist Pablo. Ze gaven een intieme versie van  "I follow rivers" van Lykke Li. Volgens Music For Life-presentator Tomas De Soete is dat "de belangrijkste song van het voorbije jaar".