Grand Canyon National Park bant plastic waterflesjes

Wegwerpflesjes water zijn begin volgend jaar niet meer verkrijgbaar in winkels, hotels en drankautomaten in de omgeving van de Grand Canyon National Park. Parkwachters hadden om het verbod op plastic flesjes gevraagd, omdat toeristen ze lieten rondslingeren in het natuurgebied.

De parkwachters moeten wel zorgen voor voldoende alternatieven voor de toeristen en de maatregel mag niet te duur uitvallen. Zo zouden her en der waterfonteintjes soelaas brengen en worden bezoekers aangemoedigd drinkbussen opnieuw te vullen.

Begin dit jaar had het parkbestuur aangekondigd dat het nadacht over een verbod op de flesjes. Dat het zolang duurde voor er een beslissing viel, deed vermoeden dat frisdrankengigant Coca-Cola druk uitoefende. Coca-Cola is namelijk altijd genereus in het schenken van giften aan Grand Canyon National Park.

Die geruchten veroorzaakten een publieke verontwaardiging. Ook al omdat andere Amerikaans natuurgebieden, zoals Zion en Hawaii Valcanoes, al een dergelijk verbod op de flesjes hebben om de afvalberg tegen te gaan.

lees ook