N-VA: "Totaal geen begrip voor de staking"

De N-VA "heeft totaal geen begrip voor het protest tegen de pensioenhervorming van de regering". Dat zegt fractieleider in de Kamer Jan Jambon (N-VA). Zijn partij vindt net dat de hervormingen niet ver genoeg gaan.

"De N-VA zal zich bij de stemming in de Kamer over de pensioenplannen onthouden", zegt Jambon in "De ochtend" op Radio 1. Het is opvallend dat de oppositiepartij niet tegen de plannen zal stemmen. "Deze hervorming is een stap in de goede richting, maar dit gaat niet ver genoeg. Voor ons is de discussie na de goedkeuring nog niet van de baan."

"De effectieve pensioenleeftijd moet naar 65 jaar. Nu wordt die op lange termijn van 60 naar 62 jaar gebracht. Wij willen een veel doortastendere hervorming", zegt het N-VA-kopstuk.

"Ik heb totaal geen begrip voor het sociaal protest en al helemaal niet voor het wapen van de staking", hekelt Jambon. "Iedereen weet dat we langer zullen moeten werken, we moeten elkaar niets wijsmaken. Ik vind dit maar niets."