Ontslag voor hoofdredactrice na "Niggabitch"

De hoofdredactrice van het Nederlandse modemagazine Jackie, Eva Hoeke, heeft haar ontslag gegeven na de commotie over een beledigend artikel aan het adres van Rihanna.

In de decembereditie van Jackie stond een kort artikel over Rihanna met als titel "Niggabitch". "Ze heb street cred, ze heb een ghetto ass, en ze heb dat gouden keeltje. Rihanna, the good girl gone bad, is de ultieme niggabich en etaleert dat graag", klonk het in het artikel.

Toen Rihanna te horen kreeg dat ze omschreven werd als "niggabitch", reageerde de ze furieus op het internet. "Blijkbaar was de beschaafde informatie op. Met alle respect, maar namens mijn ras heb ik twee woorden voor jou: F*CK YOU", twitterde Rihanna.

Op de site van Jackie wordt voorlopig enkel gewag gemaakt van een rechtzetting in het volgende nummer. Via Twitter liet Eva Hoeke weten dat ze onmiddellijk ontslag neemt als hoofdredacteur van Jackie.