Zeehond drukt knopje centrale vergrendeling in

Een zeehond heeft zich samen met zes andere zeehonden opgesloten in de auto van zijn redder. Het zieke dier was aangespoeld in Terschelling en werd in de auto gezet om naar de zeehondencrèche Pieterburen te worden gebracht. Het diertje was nogal nieuwsgierig, keek uit het autoraam en drukte per ongeluk met zijn voorvin op de centrale deurvergrendeling.

"Daar sta je dan met zeven zeehonden in je auto met draaiende motor, een achtste in je armen en geen kans om binnen te raken", verwoordt de redder het. "Dit is me in de afgelopen 40 jaar nog nooit overkomen. Je rekent er toch ook niet op dat een zeehond je buitensluit?"

Aangezien de sleutel nog in het stopcontact zat, belde de redder een collega die de zeehonden -voor een tweede keer- kwam redden met een reservesleutel. De zeehonden werden voor het verdere verloop van de rit in een mand geplaatst.

lees ook