Antwerpse haven toont zich bijzonder gul voor MFL

Het Antwerpse havenbedrijf heeft 110.500 euro opgehaald voor Music For Life. Havenschepen Marc Van Peel (CD&V) en Rudi De Meyer, gedelegeerd bestuurder van Alfaport, kwamen de cheque vanavond afgeven aan het Glazen Huis. Even daarvoor had The Black Box Revelation een kort dakconcert gespeeld. Daan was de afsluiter van de dag.
Marc Van Peel en Rudi De Meyer in het Glazen Huis

"Dit is van heel veel bedrijven samen", benadrukte Van Peel voor hij onthulde hoeveel geld er was opgehaald. De acties, onder meer een soep-, een snoep- en een hotdogverkoop, een kerstmarkt, twee afterworkparties, een carwash door het management en een verkoop van kalenders, werden gebundeld onder de noemer "Port For Life".

"We hadden niet verwacht dat het zoveel zou zijn, het is een wonder", besloten Van Peel en De Meyer. Als verzoekplaat werd gekozen voor "De lichtjes van de Schelde" van Bobbejaan Schoepen in de uitvoering van Daan. Die bleek ook aanwezig te zijn en speelde het nummer binnen in het Glazen Huis. Later op de avond speelde hij als laatste van de dag ook op het dak.

Eerder op de avond stond daar The Black Box Revelation. De Belgische rockband speelde een korte, maar snedige set die erg gesmaakt werd door het publiek. Ze haalden bluesgitarist Roland mee op het podium en brachten ook een coverversie van "I wanna be your dog" van The Stooges.

Tijdens "De glazen show" op Eén, waarbij bekende mensen spullen aanbieden die geveild mogen worden voor Music For Life, was de opvallendste gast N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij bood zichzelf aan om een les Romeinse geschiedenis te komen geven. Alle veilingen zijn terug te vinden op stubru.be.

Morgen is het de allerlaatste dag van Music For Life. Tijdens de slotshow zullen onder anderen Milow en The Kids optreden. Dan weten we ook hoeveel de benefietactie in zijn laatste jaar heeft opgebracht.

300.000 van Vlaanderen voor Music For Life

Eerder op de dag kwam Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) langs. Hij bracht in naam van de Vlaamse regering 300.000 euro mee voor Music For Life. Peeters noemde de actie van Studio Brussel "een prachtig initiatief" en zei dat hij vindt dat het na deze editie niet mag stoppen.

"Ik dacht dat het crisis was", was de reactie van Sam De Bruyn op het grote bedrag van de Vlaamse regering. "Dat is het ook", reageerde Peeters, "maar we doen een extra duit in het zakje omdat we dit echt ook heel belangrijk vinden." Kris Peeters vroeg "Sweet instigator" van Ozark Henry aan.

Om 17 uur gaf School Is Cool een kort, maar krachtig optreden. De groep speelde achtereenvolgens "In want of something", "New kids in town" en "The world is gonna end tonight". "Jullie moeten blijven geven", zei frontman Johannes Genard tegen het massaal opgekomen publiek in Antwerpen. "Want dat is wat de maatschappij prachtig maakt."

In de studio bij Sam De Bruyn omschreef hij het publiek als "een zee van mooie mensen". De groep veilt ook nog een gehandtekend cimbaal voor het goede doel en mocht aankondigen dat Black Box Revelation later op de dag op het dak van het Glazen Huis in Antwerpen zou staan.

Birdy veilt eerste gouden plaat

Tomas De Soete had vanmorgen in Antwerpen ook al bezoek gekregen van Birdy. Ze kwam in het Glazen Huis "Skinny love" spelen, haar cover van het nummer van Bon Iver.

Birdy kreeg in het Glazen Huis een gouden plaat van Siska en Tomas. Ze vond het "heel cool", maar bood de plaat meteen te veil aan voor Music For Life. Daarna bracht ze "Skinny love" op de piano.

Linde Merckpoel en Otto-Jan Ham kwamen samen met Andrée Pierlet van  de Nationale Loterij een cheque van 50.000 euro afgeven, de opbrengst van de "glazen verhuis".

Smith & Burrows met Agnes Obel in Antwerpen

Gisteravond werd Antwerpen verrast met een concert van Smith & Burrows. Hun nummer "When the Thames froze" is een van de meest aangevraagde nummers van deze editie van Music For Life. Tom Smith, de frontman van Editors, bracht ook nog een ingetogen versie van "Papillon".

Het duo kreeg op het podium het gezelschap van de Deense zangeres Agnes Obel (foto in tekst). Zij speelde daarna nog haar hit "Riverside". Obel vertelde aan Tomas De Soete dat ze nog niet in kerstsfeer was voor ze naar Antwerpen kwam, maar dat dat door Music For Life meteen veranderd was.