Dalende trend uitzendarbeid zet zich door

De slabakkende economie in ons land vertaalt zich ook naar de uitzendsector. In november was er een lichte daling van het aantal mensen met een interimcontract. De dalende trend die begin 2011 werd ingezet, zet zich daarmee door.

De dalende trend van vorige maand komt volledig op de rekening van de bedienden. Bij arbeiders waren er immers meer interimcontracten dan een maand eerder. Bedienden en arbeiders gecombineerd was er een daling van 0,15 procent in november.

Een daling van het aantal interimcontracten is een vroege indicator van een slabakkende economie. Bedrijven in moeilijkheden zullen immers eerst werknemers met een interimcontract aan de deur zetten en daarna pas mensen die vast in dienst zijn. De activiteit in de uitzendsector ligt wel nog fors hoger dan in crisisjaar 2009.