Diana Ross wint in februari eerste Grammy

De Amerikaanse soulzangeres Diana Ross (67) is een van laureaten van een ereprijs op het gala van de 54e Grammy awards op 12 februari. De voormalige zangeres van de Supremes zal de onderscheiding in ontvangst nemen in Los Angeles.

De Grammy Awards zijn de belangrijkste prijzen van de Amerikaanse muziekindustrie. Diana Ross heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, maar heeft nog nooit een Grammy gewonnen. In de jaren 60 scoorde ze met de band The Supremes verschillende hits, onder meer met de nummers "Baby love" en "Stop! in the name of love".

In de jaren 70 bouwde ze een succesvolle solocarrière uit en zong ze onder meer "Ain't no mountain high enough" en "Reach out (I'll be there)" en "I'm coming out". Begin de jaren 80 scoorde ze een monsterhit met haar duet "Endless love" met Lionel Richie.

Diana Ross is niet de enige artiest die op 12 februari een ere-Grammy in ontvangst mag nemen. Onder anderen countryzanger Glen Campbell, The Allman Brothers en de Braziliaanse muzikant Antonio Carlos Jobim zullen ook gelauwerd worden. Applebaas Steve Jobs wordt postuum gehuldigd voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie.