Noord-Koreaanse natuur lijdt onder dood Kim Jong-il

Dat de Noord-Koreanen het niet onder de markt hebben met de dood van hun leider Kim Jong-il was al duidelijk, maar nu blijkt ook de Noord-Koreaanse natuur in de rouw te zijn. Dat meldt de staatstelevisie.

Kort na het overlijden van de 69-jarige leider Kim Jong-il (foto) brak een sneeuwstorm uit en het ijs op een meer vlak bij zijn geboorteplaats begon spontaan te breken, laat KCNA, de staatszender van Noord-Korea, vandaag weten.

Het ijs brak zelfs zo luid dat het leek alsof het "hemel en aarde deed beven". Niet ver daarvandaan werd dan weer een mysterieuze gloed gezien op een bergtop.

Ook de dieren zouden zichtbaar lijden onder de dood van hun leider. Zo werd een Japanse kraanvogel gespot terwijl hij een "rouwende houding" aannam naast een standbeeld van Kim Jong-il. "Niet in staat zijn de leider te kunnen vergeten", besluit KCNA.

lees ook