Slayer en Pennywise op affiche van Graspop

De organisatoren van Graspop Metal Meeting (GMM) 2012 hebben acht nieuwe namen aan de affiche van het festival toegevoegd: Slayer, Europe, Pennywise, Texas In July, As I Lay Dying, Unearth, Ihsahn en Leprous.

Met Slayer heeft Graspop een van de vaandeldragers van de trashmetal gestrikt. De band heeft klassieke metalalbums als "Reign in blood" en "South of heaven" uitgebracht in de jaren 80. Slayer stond al vijf keer op het podium van Graspop, in 1996, 2002, 2005, 2006 en 2008.

De Zweedse band Europe scoorde in 1986 een wereldhit met het nummer "The final countdown". Pennywise is een Amerikaanse punkband die een culthit scoorde met "Bro hymn".

Graspop Metal Meeting vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 24 juni in Dessel. De reeds bekende topact van editie 2012 zijn Black Sabbath, Motörhead, Dimmu Borgir en Sick Of It All.