Slechts 3% van Vlaamse ambtenaren staakte

Van de 18.189 personeelsleden van de Vlaamse overheid zijn er 578 of 3 procent die vandaag staakten of een werkonderbreking hielden. Dit deelt Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) mee op basis van een voorlopige meting door zijn departement.

Blokkades aan ingangen van gebouwen leidden er volgens de mededeling wel toe dat heel wat mensen niet konden werken.

Zo was in de Brusselse Noordwijk het Boudewijngebouw in de voormiddag geblokkeerd, waardoor niemand naar binnen kon. Anderzijds was telewerken een succes: 2.170 personeelsleden werkten vandaag van thuis uit.

Bij de diensten van de stad Brussel was de staking goed voelbaar. Volgens het kabinet van schepen van Personeel, Philippe Close (PS), was slechts 45 procent van de 2.700 werknemers van de 11 stadsdiensten aan de slag. Veel personeelsleden kwamen niet opdagen door mobiliteitsproblemen.

Op de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Elsene was slechts de helft van het normale aantal studenten, docenten en werknemers aanwezig.