Standbeeld voor Steve Jobs in Boedapest

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is een standbeeld ingehuldigd ter ere van Steve Jobs. Het standbeeld werd gemaakt door de Hongaarse kunstenaar Erno Toth en staat in een park in de buurt van enkele hightechbedrijven.

"Steve Jobs maakte informatie toegankelijk voor iedereen, tot op onze bureaus en zelfs bijna in onze zakken", aldus Gabor Bojar, de eigenaar van het bedrijf Graphisoft, dat het beeld liet oprichten.

Volgens Bojar heeft Apple zijn onderneming sinds 1984 gesteund. "De ontmoeting tussen Steve Jobs en de bestuurders van Graphisoft in Hannover liet een diepe indruk op ons na", meldt de ondernemer.

Steve Jobs overleed op 5 oktober op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was een van de pioniers van de Amerikaanse computerindustrie en maakte onder meer de iMac, de iPod en de iPhone met zijn bedrijf Apple.