Vader geeft cannabistelende zoon aan in Aarschot

In Aarschot heeft een man zijn 44-jarige zoon bij de politie aangegeven omdat die een cannabisplantage had opgezet. De zoon is samen met een 35-jarige Nederlander aangehouden. Dat meldt het Leuvense parket.

De zoon en de Nederlander woonden in een bijgebouw van het ouderlijke huis, maar de vader had al een tijdje vermoedens dat een en ander niet pluis was in het bijgebouw.

Afgelopen maandag, toen zijn zoon en diens kompaan niet thuis waren, was hij het bijgebouw binnengedrongen en had er een cannabisplantage van zo'n 300 plantjes aangetroffen. Die was op professionele wijze opgebouwd en onderhouden.

De man stapte daarop naar de lokale politie. Die verwittigde het parket, dat op zijn beurt een onderzoeksrechter op de zaak zette. De plantage werd ontmanteld en de zoon en de Nederlander werden aangehouden.