Verdwenen jongen en moeder geven teken van leven

De moeder van de vermiste jongen Pierre-Alexandre Claus (9) uit Wanze heeft contact opgenomen met iemand uit haar nabije kring. Dat heeft de procureur van Huy bekendgemaakt. Dinsdag was een child alert gelanceerd om de jongen op te sporen.

Op verschillende media werd een opsporingsbericht geplaatst en langs auto(snel)wegen werd de boodschap verspreid om uit te kijken naar de auto van de moeder van de jongen. Meer dan 200 bedrijven verspreidden de informatie over het vermiste kind naar hun werknemers, bijvoorbeeld via een intranet, en ook naar hun klanten.

De child alert werd later op de dag afgevoerd. De politie ging toen "met andere middelen" op zoek naar de jongen, zo werd toen gemeld. Inmiddels heeft de moeder zelf een teken van leven gegeven. Ze bevestigde aan iemand in haar nabije kring dat zij en haar zoontje het goed stellen. De politie zet de zoektocht naar de jongen stop.