"Je raakt het gaspedaal nog maar aan en weg ben je!"

Afgelopen zaterdag moest een hoogdag worden voor truckchauffeur David Dopp uit Santaquin, Utah (VS). Zijn in november gewonnen limoengroene Lamborghini, ter waarde van maximaal 300.000 euro, werd eindelijk afgeleverd en het was dus tijd voor plezierritjes met familie en vrienden. Maar nauwelijks zes uur later liep het al verkeerd: Dopp raakte van de weg en de enige redding bleek een takelwagen. Het zal meerdere maanden duren alvorens de wagen hersteld zal zijn.

Dopp heeft het gevoel dat hij van de hoogste top afgedaald is naar het laagste dieptepunt in één dag, zo vertelde hij op de lokale nieuwszender KSL: "Ik kan het nog altijd niet geloven. Het was al raar om een duurdere wagen voor een goedkoper huis te zien staan. Normaal zie je dergelijke wagens alleen maar op de oprit van landhuizen."

"Dat ding wil vooruit. Je hoeft maar het gaspedaal aan te raken en weg ben je", was de conclusie na een eerste ritje met de wagen. Maar lang duurde het plezier dus niet: "Tijdens het oprijden van een helling en na een bocht begon de wagen plots te slippen. Ik raakte een aantal afrasteringspaaltjes, waardoor zowel de voor- als de achterkant beschadigd geraakten. Ook raakte een van de banden lek. Uiteindelijk kwam ik tot stilstand in een veld", aldus Dopp. De kosten zouden oplopen tot "in de duizenden en duizenden dollars".

En dan moest hij zijn vrouw bellen met het triestige nieuws. Echtgenote Annette Dopp: "Ken je dat gevoel, wanneer je hart uit je lichaam valt? Oh mijn God, hoe gaan we dit oplossen? Toen ik hem vroeg hoe erg de schade was, zei hij dat er niet langer met de wagen kon worden gereden."

De wagen was gelukkig voor de nieuwe eigenaar verzekerd, een van de voorwaarden voor het krijgen van de gewonnen wagen. De 34-jarige Dopp hoopt dat de wagen "binnen enkele maanden" opnieuw helemaal in orde is -reparatie zal in Las Vegas gebeuren- en beweert dat hij er dan voorzichtiger mee zal rijden. Samen met het winnen van de wagen, had Dopp ook rijlessen (ter waarde van 3.800 euro) gewonnen. Die hij achteraf dus absoluut nodig bleek te hebben.

Dopp liet nog weten dat het zijn uiteindelijke bedoeling is om de Lamborghini te verkopen, want "er moeten ook rekeningen worden betaald".

lees ook