Belgacom mag The Phone House overnemen

Telecomgroep Belgacom mag van de Raad voor de Mededinging de winkelketen The Phone House overnemen, op voorwaarde dat de helft van de 114 winkels wordt verkocht. Belgacom gaat zo akkoord met een regeling die de keuzevrijheid van de consument moet vrijwaren.

Belgacom wilde in april 22 miljoen euro betalen voor de 114 winkels van The Phone House. In die winkels worden gsm's, laptops en gsm- en internetabonnementen van verschillende aanbieders verkocht. De Raad van de Mededinging onderzocht de overname en dat leidde tot een negatief advies, omdat de overname de concurrentie op de Belgische markt voor gsm-diensten zou verstoren.

Belgacom diende daarop enkele tegenvoorstellen in bij de Raad voor de Mededinging. Uiteindelijk moet de telecomgroep de helft van de 114 winkels afstoten, "desnoods voor 1 euro", klinkt het. Belgacom belooft het concept en de naam van The Phone House de komende jaren te behouden, net als het personeel, en dat onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. De winkels zullen complementair werken met de Belgacom-verkooppunten.