Hit van Gotye de meest aangevraagde plaat

Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn hebben hun radiomarathon van Music For Life afgesloten met de top 5 van de meest gevraagde platen. "Somebody that I used to know" van Gotye was het laatste nummer.

Dit was de top 5 van de meest aangevraagde nummers:

  1. Somebody that I used to know - Gotye
  2. Someone like you - Adele
  3. When the Thames froze - Smith & Burrows
  4. Paradise - Coldplay
  5. I follow rivers - Lykke Li

Uit de bol met dj Fresh

Een vermoeide Sam De Bruyn danste rond 16.30 tijdens de set van dj Fresh toch nog energiek rond in de studio. Een uurtje eerder had hij van kok Roger Van Damme (foto in tekst) nog een laatste -in het Glazen Huis gemaakt- "suikershot" gekregen. "Wat een feestje", hijgde hij na de passage van dj Fresh. Iets na 18 uur is Siska Schoeters begonnen aan de laatste shift van de zesde editie van Music For Life.

Vanavond volgt  vanaf 20.40 uur in "De glazen slotshow" op Eén (en via streaming op stubru.be en in de videozone van deredactie.be) de apotheose van de zesde editie van Music For Life met onder meer de "vrijlating" van de presentatoren uit het Glazen Huis. Dan wordt ook het slotbedrag bekendgemaakt en krijgen de Vlamingen het antwoord op de vraag of ze collectief meer geld ingezameld hebben dan het recordbedrag van vorig jaar (5 miljoen euro).

Tijdens de slotshow zullen Milow en The Kids ook nog optreden. Intussen laten veel sympathisanten en luisteraars verstaan dat ze graag zouden hebben dat de actie volgend jaar toch nog een vervolg krijgt.

Lied opgedragen aan VRT-collega's

Nieuwsanker en Music For Life-nieuwslezer Freek Braeckman heeft vanmorgen in het Glazen Huis de bijdrage van de VRT Nieuwsdienst overhandigd aan Siska Schoeters. De verschillende initiatieven brachten 13.860,98 euro op.

"We hopen dat onze bijdrage ook een beetje kan helpen", zei Braeckman. De nieuwsdienst organiseerde verschillende veilingen, o.m. rondleidingen, lezingen, een optreden van de VRT Big Band en een dag meelopen op de werkvloer.

"We willen een nummer opdragen aan drie collega's die "op de pechstrook staan" zoals Martine Tanghe het zelf zou zeggen. We dragen het op aan Martine Tanghe, radiojournalist Mark Morren en televisiereporter Stefan De Bouver. Omdat jullie "Als ze lacht" van Yevgueni al gedraaid hebben, kiezen we voor "Here comes the sun" van George Harrison", zei Braeckman.

"Teruggekomen omdat ik je zo graag zie"

Enkele honderden nachtbrakers hebben de voorbije nacht het doen en laten van de Studio Brussel-presentatoren in het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen gevolgd. Ze kregen onder meer een optreden van Jan Paternoster van The Black Box Revelation te horen.

The Black Box Revelation had donderdagavond een gesmaakt dakconcert gegeven voor Music For Life. Even voor vijf uur kwam de zanger van de band uit Dilbeek opnieuw aangewaaid in het Glazen Huis. "Ik ben teruggekomen omdat ik je zo graag zie. Je moet dit optreden zien als een "avondboke", geen boterham met salami, maar met tofu", zei de licht aangeschoten Paternoster.

De zanger kreeg de handen op elkaar met zijn versie van de Amerikaanse traditional "In the pines". Het nummer is vooral bekend in de versie van Nirvana. Kurt Cobain zong het nummer tijdens de MTV Unplugged-sessie in 1993 als "Where did you sleep last night".

Omstreeks half zeven kwam postbode Hilke voor de laatste keer langs bij Sam De Bruyn. "Misschien beslissen jullie volgend jaar om het toch nog eens te doen. Ik ga jullie heel hard missen", zei de postbode uit Antwerpen. Ze had een brief meegebracht van een zekere Etienne uit Boortmeerbeek. De bibliothecaris op rust onthulde in zijn schrijven dat hij helemaal weg is van Sam De Bruyn en bijzonder graag met de Studio Brussel-presentator wil afspreken. "Ik heb zelfs een boek over je geschreven, "Grote druiven voor Sam", een boek dat al meer dan twintig keer is ontleend in de bib in Boortmeerbeek", klonk het.