Kuifje-film nu ook gelanceerd in de VS

De Kuifje-film "Het geheim van de eenhoorn" van Steven Spielberg heeft op de eerste vertoningsdag in de Verenigde staten 2,3 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) opgebracht. In de VS is Kuifje, of Tintin zoals hij daar heet, maar weinig bekend. Of de film er echt zal aanslaan, valt nog af te wachten.

De lancering van Kuifje in de Verenigde Staten is een uitdaging voor Spielberg, want het personage van Hergé is er nauwelijks bekend. In Québec daarentegen, waar Kuifje beter bekend is, voert de film de box-office aan.

De concurrentie in de VS is ook groot voor Kuifje, want hij moet het opnemen tegen films als "Mission impossible 4: ghost protocol", "Sherlock Holmes: A game of shadows", "Hugo" en "Alvin en the chipmunks 3".

In Europa boekt de film, die in oktober in de zalen kwam, succes in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en iets minder in Duitsland en Italië. Er staat al een tweede Kuifje-film op stapel, die zou eind 2014 of begin 2015 uitgebracht worden. Peter Jackson wordt de regisseur.