Pol Van Den Driessche verlaat VTM voor de N-VA

Pol Van Den Driessche trekt naar de N-VA. Hij wordt zo goed als zeker de lijsttrekker in Brugge bij de gemeenteraads- verkiezingen volgend jaar. Tot op heden was de voomalige CD&V'er actief bij de nieuwsdienst van VTM.
Pol Van Den Driessche

De N-VA-woordvoerder heeft bevestigd dat Van Den Driessche de VTM-redactie verlaat en naar de N-VA komt. Maandag volgt meer tekst en uitleg op een persconferentie. VTM heeft al bevestigd dat het contract met Van Den Driessche "met onmiddellijke ingang" werd verbroken.

Volgens de West-Vlaamse regionale zenders Focus en WTV moet zijn toetreding tot de partij nog worden voorgelegd aan de achterban. Dat zou dit weekend gebeuren. De N-VA was volgens de zenders al een tijdje op zoek naar een nieuwe kopman, in plaats van huidig schepen van Toerisme Jean-Marie Bogaert.

Van Den Driessche is geen onbekende voor de Brugse politiek. Hij heeft een Volksunie-verleden en was van 1983 tot 1988 VU-gemeenteraadslid in Brugge. Daarna ging hij in de journalistiek, om in 2007 terug te keren naar de politiek. Hij werd toen senator voor CD&V. In 2010 raakte hij echter niet herverkozen in het parlement, ondanks een vrij hoge persoonlijke score.

Exact een jaar geleden werd Van Den Driessche, die ook woordvoerder is van voetbalclub Cercle Brugge, politiek analist voor "Het nieuws" op VTM.  Daar komt nu dus een einde aan. Als hij effectief de Brugse N-VA-lijst gaat trekken, wordt hij de uitdager van huidig burgemeester Patrick Moenaert (CD&V).

lees ook