Recordopbrengst van 7.142.716 euro voor laatste MFL

De allerlaatste Music For Life zit erop. De 6e editie heeft een recordopbrengst opgeleverd: 7.142.716 euro. Tijdens de afsluitende "Glazen slotshow" kwam premier Elio Di Rupo (PS) nog even langs in het Glazen Huis. Hij bracht 1 miljoen euro van de federale regering mee.
Elio Di Rupo in het Glazen Huis

Sam De Bruyn, Siska Schoeters en Tomas De Soete brachten 7 dagen door in het Glazen Huis. Al die tijd mochten ze enkel sapjes drinken. Iets voor 21.30 uur werden ze bevrijd en drukten ze samen op de knop om het totaalbedrag van Music For Life 2011 bekend te maken. Het geld gaat naar het Rode Kruis, dat daarmee projecten zal opzetten om diarree bij kinderen in ontwikkelingslanden te bestrijden.

"Jullie zijn gek allemaal! Echt ongelooflijk", reageerde Sam De Bruyn na de bekendmaking van het recordbedrag van meer dan 7 miljoen euro. "Gans Vlaanderen, bedankt. Wat een warme gemeenschap", zei Tomas De Soete. Vorig jaar zamelde Vlaanderen iets meer dan 5 miljoen euro in.

Vervolgens was het de beurt aan The Kids (kleine foto) voor een allerlaatste dakconcert. "Wij mogen het graflied komen spelen", zei zanger Ludo Mariman voor het inzetten van "There will be no next time". Ze speelden voor een volle Groenplaats in Antwerpen, want er was massaal veel volk toegestroomd voor de slotavond.

Het laatste woord was ten slotte voor Jan Van Biesen, het nethoofd van Studio Brussel. "Dit was bigger than life, een knaleditie", zei hij. Van Biesen kondigde aan dat de VRT ook volgend jaar tijdens de kerstperiode een grote solidariteitsactie zal organiseren.

Elio Di Rupo laatste gast in het Glazen Huis

De afsluitende "Glazen slotshow", die uitgezonden werd op Eén, begon om 20.40 uur. In de show, gepresenteerd door Sofie Lemaire en Steven Van Herreweghe, werd teruggeblikt op de laatste Music For Life. Het programma opende met een dakconcert van Milow. De Leuvense singer-songwriter speelde zijn hit "You and me".

De laatste plaat van Music For Life werd aangegevraagd door een opvallende gast, premier Elio Di Rupo (PS). Hij koos voor "Thank you for the music" van Abba. Di Rupo kwam ook aankondigen dat de federale regering 1 miljoen euro schenkt aan de benefietactie.

"Het is een heel mooi Glazen Huis, heel transparant", zei de kersverse premier bij de 3 Stubru-presentatoren. "Proficiat aan alle Vlamingen voor deze actie. Ik vind het fantastisch om te zien, zo veel mensen die anderen helpen." Eerder schonk ook de Vlaamse regering al 300.000 euro.