RTBF wil tot veertig banen schrappen

De Franstalige openbare omroep heeft aangekondigd dat in de periode 2013-2016 dertig tot veertig banen geschrapt worden. Dat zou gebeuren door de helft van de mensen die met pensioen gaan, niet te vervangen. Dat zegt RTBF-topman Jean-Paul Philippot in Le Soir.

Het voorstel kadert in de nakende onderhandelingen over de  nieuwe beheersovereenkomst voor de RTBF van 2013-2016.

De RTBF zal in 2012 24 miljoen euro besparen op een budget van 300 miljoen euro, zoals in de vorige beheersovereenkomst vastgelegd werd. "Dat kan door het aantal personeelsleden te verminderen, in de uitgaven te snoeien en bepaalde activiteiten stop te zetten. Volgend jaar zal er een tekort zijn van 2 miljoen euro, terwijl er oorspronkelijk een tekort van 6 miljoen euro geschat was", aldus Philippot.

De Franstalige openbare omroep zag het personeelsbestand de voorbije tien jaar dalen met een vijfde, of ongeveer 600 personeelsleden.