Studio 100 laat liedjes van Spotify halen

Het entertainmentbedrijf Studio 100 heeft al zijn liedjes verwijderd van Spotify, een dienst om online muziek te beluisteren. Volgens Studio 100 waren de nummers van onder meer K3 en Mega Mindy zonder toestemming op het internet gezet.
Een beeld uit "Mega Mindy"

Studio 100, het bedrijf van onder meer K3, Mega Mindy, Samson en Gert en Bumba, is dan weer wel in zee gegaan met Belgacom om programma's op aanvraag aan te bieden via Belgacom TV. Spotify wou een verbintenis aangaan met Belgacom, maar daarover is geen akkoord bereikt.

Spotify is nog maar sinds midden november actief in ons land. De dienst van het Zweedse bedrijf laat toe om muziek te beluisteren op het internet via streaming. Spotify heeft al meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers en is gratis voor wie er de reclameboodschappen tussen de liedjes bijneemt.