Trein is vandaag opnieuw beetje reizen

Het treinverkeer verloopt vandaag opnieuw zo goed als normaal na de staking van gisteren. Dat zegt Infrabel, de beheerder van het netwerk. Er zijn wel tien treinen afgeschaft die niet op tijd op hun plaats geraakt zijn. Ook in andere sectoren verloopt alles opnieuw zoals voor de staking.
Centraal Station in Brussel.

Al sinds maandag waren er problemen bij het spoor, in de eerste plaats door spontane acties bij de spoorwegen in Wallonië. Woensdagavond om 22 uur begon dan een algemene 24 urenstaking over het hele land. Gisteravond om 22 uur is het personeel opnieuw aan het werk gegaan, maar dan vooral om alle treinen op de juiste plaats te krijgen om het verkeer vanaf vandaag opnieuw vlot te doen verlopen.

Infrabel meldt dat er tien treinen zijn afgeschaft op dit moment. Voor Vlaanderen gaat het om 5 treinen richting Brussel: vanuit Antwerpen, Dendermonde, Mechelen, Turnhout en Geraardsbergen. Infrabel zegt ook dat er nog kleine gevolgvertragingen mogelijk zijn, maar de ochtendspits bij het spoor zou goed moeten verlopen.

De socialistische vakbond maakt zich sterk dat er geen spontane acties meer zullen zijn vandaag.

Ook bij de openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en MIVB verloopt alles vlot.

Geen ochtendspits

Op het spoor verloopt alles normaal. Gisteren was het door de staking bij het openbaar vervoer drukker dan gewoonlijk op de weg. Maar deze ochtend was het bijzonder rustig op de weg. Bijna nergens was het aanschuiven. Het lijkt erop dat voor veel mensen de vakantie al begonnen is.

Door de staking is er gisteren op veel plaatsen huisvuil blijven staan. Hier en daar zijn er daarom vandaag extra ophalingen, onder meer in de Kempen.