VRT komt volgend jaar met een opvolger voor MFL

Ook volgend jaar zal de VRT een solidariteitsactie organiseren tijdens de kerstperiode. Dat heeft Jan Van Biesen, het nethoofd van Studio Brussel, bekendgemaakt tijdens de slotshow van Music For Life.
Jan Van Biesen bij Roos Van Acker tijdens "De glazen slotshow"

"Deze actie is niet meer van Studio Brussel alleen, maar van heel Vlaanderen", zei Van Biesen vanavond tijdens de slotshow. "Wat zes jaar geleden in een zotte bui is begonnen, is nu een succes geworden waarvan we nooit hadden durven dromen."

In september kondigde Studio Brussel aan dat de zesde editie van Music For Life ook de laatste zou zijn. Maar de voorbije dagen gingen veel stemmen op om toch door te gaan met de solidariteitsactie. "En dat signaal kunnen we niet negeren", aldus Van Biesen. "De laatste dagen hoorden we van massaal veel enthousiaste mensen: dit is uniek, dit brengt mensen in Vlaanderen samen, dit mag je niet stoppen."

Ook Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder van de VRT, is onder de indruk van de vele oproepen. "De reacties in Vlaanderen waren overweldigend. Ook binnen de VRT is er heel veel goesting om te werken aan een opvolger voor Music For Life. Ook persoonlijk vind ik dat belangrijk. Wij moeten wat Studio Brussel heeft opgebouwd met heel de VRT verderzetten."

Binnen de VRT zal nu de komende maanden gewerkt worden aan een waardige opvolger voor Music For Life. "We willen de positieve energie die Studio Brussel met Music For Life teweeg heeft gebracht niet verloren laten gaan. Daarom ben ik blij dat de openbare omroep het engagement op zich neemt om in de kerstperiode volgend jaar een nieuwe mobiliserende solidariteitsactie op te starten", aldus De Preter.

"Studio Brussel zal zijn ervaring van de voorbije jaren inzetten om het nieuwe VRT-initiatief mee te doen slagen", luidt het nog. Hoe de actie er juist zal uitzien, is nog niet bekend.