Zesde slachtoffer overleden van aanslag in Luik

In een ziekenhuis in Luik is een 6e slachtoffer overleden van de aanslag van vorige week dinsdag. Het gaat om een 20-jarige hogeschoolstudent die op een bus stond te wachten op de Place Saint-Lambert.

Op 13 december haalde Luik het wereldnieuws door een aanslag op de Place Saint-Lambert. Nordine Amrani gooide enkele granaten op het drukke plein en schoot in het rond met een machinegeweer.

Daarbij zijn op het plein zelf 4 doden en ruim 100 gewonden gevallen. Amrani pleegde uiteindelijk zelfmoord. Later bleek dan dat hij kort voor de aanslag al een vrouw had vermoord in zijn woning.

Nu is 6e slachtoffer overleden. De 20-jarige jongeman stond op de bus te wachten op het drukke plein. Hij was aanvankelijk in levensgevaar. Na meer dan een week in het ziekenhuis ging zijn toestand plots snel achteruit.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) biedt in een mededeling haar medeleven aan. "Al mijn gedachten gaan uit naar de naasten van de jongeman in deze moeilijke, pijnlijke momenten."

Na de aanslag kregen meer dan 150 mensen psychosociale begeleiding van de stad Luik. De stad stelde ook een gratis juridisch adviseur ter beschikking.