Je kan het altijd met twee ballonnen proberen

In de VS heeft een meisje een boodschap naar de kerstman verzonden via twee roze ballonnen. Ze kreeg antwoord, en zelfs meer dan dat. Het verlanglijstje dat ze had meegestuurd, zal effectief in vervulling worden gebracht.

De 5-jarige Helen Cardenas schreef een briefje naar de kerstman en vroeg daarbij een pop, een theeset, schoenen en een broek. Het meisje komt uit een arme familie en kreeg hulp van haar moeder: "We hebben niet veel geld thuis en ik zat dus met een probleem. Ik vertelde Helen dan meestal dat we ballonnen zouden oplaten met een boodschap voor de kerstman. Dat was een traditie bij mij toen ik nog klein was." En zo geschiedde, met succes.

De boodschap ging de lucht in in Auburn, en belandde ruim 1.100 kilometer verder in Laytonville, Californië. Daar werd die gevonden door de eigenaars van een ranch. "We dachten eerst dat het afval was, maar dan zagen we het briefje", zegt ranch-eigenaar Frank Sanderson.

Het berichtje was in het Spaans geschreven, maar een klusjesman die Spaans sprak vertaalde de boodschap. Daarop beslisten de Sandersons om de wens van het meisje in vervulling te brengen. Ze reden prompt naar de winkel en stuurden de spullen op. "We hopen dat ze er raken voor Kerstmis."

lees ook