Soulzangeres Etta James ligt zwaar ziek in ziekenhuis

Etta James (73) ligt in een ziekenhuis in Californië. De Amerikaanse soulzangeres heeft leukemie in een vergevorderd stadium. Er zijn complicaties opgetreden en ze wordt volgens haar manager Lupe De Leon niet meer verder behandeld voor de ziekte.

De zangeres, die bekend is van nummers als "At last" en "I'd rather go blind", had begin deze week al problemen met haar ademhaling. Ze ligt momenteel aan beademingsapparatuur.

James won in haar carrière 4 Grammy Awards en 17 Blues Music Awards. In 1993 werd ze opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en in 2003 kreeg ze een Lifetime Achievement Grammy. In 2009 zong Beyoncé de klassieker "At last" tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Barack Obama.

De zangeres ging eerder ook al de strijd met haar zwaarlijvigheid aan en was jarenlang verslaafd aan heroïne.