De populairste berichten: van nr.21 naar nr.19

2011 was het jaar van de Arabische Lente, van de aardbeving, de tsunami en de daaropvolgende kernramp in Fukushima, maar ook van de ramp op Pukkelpop. Deredactie.be biedt u een geheugensteuntje onder de vorm van verschillende jaaroverzichten. In dit deel bundelen we de meest gelezen berichten van het jaar.

Nr.21 - Justine De Jonckheere verkozen tot Miss België

zo 09/01/2011 - De 18-jarige Justine De Jonckheere, een blondine, verovert in het Casino in Knokke het kroontje van Miss België. De Jonckheere verwijst Chloé Saive (20) en Larissa De Castro (19) naar de dichtste ereplaatsen. De nieuwe Miss België is geboren en getogen in Wevelgem, in West-Vlaanderen, en studeert rechten. Die studies worden door de uitverkiezing op een lager pitje gezet.

Lees hier het volledige artikel.

Nr.20 - Kernreactoren nog bedreigd door "meltdown"

zo 13/03/2011 - Enkele dagen na de zware aardbeving in Japan en de daarop volgende tsunami blijkt dat de kernreactoren aan de kust in Fukushima zwaar beschadigd zijn. Door het uitvallen van het koelsysteem wordt de reactor daardoor zo warm dat de hele kern wegsmelt. De kernramp is de grootste sinds Tsjernobyl in 1986, en gaat wereldwijd het debat over het gevaar van kernenergie opnieuw aanwakkeren.

Lees hier het volledige artikel.

Nr.19 - Activisten vernielen omstreden aardappelveld

zo 29/05/2011 - Actievoerders van de Field Liberation Movement bestormen in Wetteren een proefveld met genetisch gemodificeerde aardappelen. Ze rukken de aardappelplanten uit en spuiten pesticiden. Achteraf blijkt dat een deel van de planten toch nog gered kan worden. Eén van de actievoersters, die als onderzoekster werkt aan de K.U.Leuven, wordt later ontslagen.

Lees hier het volledige artikel.