Golf van aanslagen treft Nigeria

In Nigeria zijn bij een golf van aanslagen al zeker 40 doden gevallen. Zeker 4 aanslagen waren gericht tegen kerken waar een kerstviering gehouden werd. De aanslagen zijn opgeëist door de radicale moslimgroep Boko Haram.
De bloedige aanslag in de Heilige Teresakerk in Abuja richtte heel wat schade aan.

In de Heilige Theresakerk in de wijk Madalla, in de hoofdstad Abuja, waren katholieke gelovigen samengekomen voor een kerstviering toen een explosie het gebouw vernielde. De ravage is groot en daar vielen ook de meeste doden.

Kort daarna werd een kerk in de stad Jos getroffen door een explosie. Die aanslag werd een politieman fataal. Jos is regelmatig het strijdtoneel van conflicten en geweld tussen christenen en moslims. Daarbij zijn al tientallen mensen om het leven gekomen.

De aanslagen zijn intussen opgeëist door de radicale islamitische groepering Boko Haram. Die groepering is verantwoordelijk voor honderden moorden dit jaar alleen al in Nigeria. De groep zit ook achter de aanslag tegen de zetel van de Verenigde Naties in Abuja in augustus. Daarbij vielen 24 doden.

In het noordoosten van Nigeria is het de laatste weken ook erg onrustig. Bij confrontaties tussen militanten van Boko Haram en de ordediensten zouden al tientallen doden gevallen zijn.