Military Wives op 1 in Britse singlelijst

Military Wives, een vrouwenkoor, staat met "Wherever you are" op 1 in de Britse singlelijst. Het koor van vrouwen van wie de mannen in Afghanistan zijn, laat Little Mix (foto) achter zich, de meidengroep die dit jaar "X-factor" gewonnen heeft.

Van "Wherever you are" zijn al 556.000 exemplaren verkocht. Het lied bevat tekstfragmenten uit de brieven die de koppels aan elkaar geschreven hebben. De opbrengst van het nummer gaat naar The Royal British Legion and the Soldiers, Sailors, Airmen Families Association.

Military Wives bestaat uit 100 vrouwen. Het koor slaagde er tijdens het kerstweekend in "Cannonball", een cover van Damian Rice door Little Mix van de eerste plek van de hitlijst te verstoten.

Wie er met Kerstmis op 1 staat in de hitlijst, is in Groot-Brittannië elk jaar opnieuw een erezaak.